ראש מועצת חצור מבהיר: "דורשים בחינה מחודשת של ההחלטה. שיקום הצפון חייב לכלול הקמת שדה תעופה בינלאומי והאצת הרכבת"
כבר שנים שמדברים על הצורך לפתח את הגליל בפרט והצפון בכלל, כעת רגע אחרי המלחמה הארוכה והפינויים הממושכים הצורך הזה גדול עוד יותר. ההחלטה שהתקבלה אמש על הקמת שדה תעופה בדרום הצליחה להכעיס את ראשי הרשויות בצפון המוחים נגד ההחלטה.
"אם המדינה רוצה לקדם באמת את הצפון ולהוביל לצמיחתו וצמצום הפערים נדרש קידום של 2 פרויקטים גדולים: שדה תעופה בינלאומי בצפון וקידום פרויקט הרכב. אנו דורשים לקיים דיון מיוחד יחד איתנו ולבחון את הנושא לעומר" מבהיר מיכאל קבסה ראש מועצת חצור הגלילית.
במשך שנים התעקשו במשרד התחבורה ורשות שדות התעופה כ יוקם שדה תעופה משלים לנתב״ג בלב העמק, ברמת ישי. בשנים האחרונות המטוטלת עבר צד, והוחלט שהשדה שהיה אמור להוביל לפריחה כלכלית ותנועה תיירותית משמעותית בצפון, יהיה בדרום. כעת כאמור, ראשי רשויות רבות דורשים בחינה מחודשת: "ללא חיבור אמיתי של עורקי התחבורה, הנגשת השירותים וקירוב הצפון למרכז הארץ- לא יהיה שינוי אמיתי והפערים ימשיכו לצמוח. שדה תעופה בינלאומי יאפשר חיזוק משמעותי של התיירות, יצירת מקומות תעסוקה רבים וצמצום משמעותי של הפרים" ציין קבסה.
בצפון כאמור קיימות 2 אפשרויות- המקורית והראשונה- שדה תעופה ברמת דוד כאשר תוכניות מפורטות קיימות כבר ואופציה נוספת היא הרחבה של שד תעופה במחניים- מדובר בפרויקט זול בהרבה מהפרויקט השאפתני שתוכנן על ידי חברת נתיבי ישראל: שדה קיים כבר יש במחניים כל שנותר זה להאריך את המסלול, להוסיף אחד נוסף לצידו ולהכשיר את השדה לפעילות. אגב, התוכניות כבר קיימות מספר שנים, איש הגליל חיים אוחיון ז"ל חלם ושאף לקדם אותם אך אולי לאחר מותו חלומו יוגשם. כמובן שיש גם פן כלכלי: הפרויקט במחניים זול בהרבה מהתוכניות בעמק יזרעאל או נבטים, ולא יהווה נטל על תקציב המדינה שגם ככה מצבו איינו מזהיר אחרי המלחמות הארוכות.
"לפרויקט מסוג זה משמעויות כבירות בכל המובנים: ההיבט הכלכלי, הביטחוני, התחבורתי ומעל הכל פיתוח הגליל. במהלך השנים האחרונות ביצעה מדינת ישראל השקעות ענק בדרום שצמצמו את הפערים בין הדרום למרכז הארץ, ייצרו מקומות תעסוקה והפריחו את השממה- הגיע העת לשים את הצפון במרכז, אנחנו דורשים פתרון אמיתי עם מנוע צמיחה ולא פלסטר נוסף לצפון" סיכם קבסה.